1500 euro lenen zonder bkr toetsing

1500 euro lenen zonder bkr toetsing
In mijn zoektocht naar een kleine lening zonder bkr toetsing blijf ik toch steeds wel weer iets tegen te komen waarvan ik denk: ´Hee, daar kan ik wel wat mee. Nu kwam ik de volgende lening tegen waar je een vrij hoog maximum kunt instellen. Stel je hebt €1500 nodig, maar je hebt niet zo´n zin om daar een enorm krediet voor af te gaan sluiten. Je wil gewoon even snel wat extra geld hebben om wat voor een reden dan ook. Tsja, voor zo´n bedrag ben je bij de ´gewone´ kredietverstrekkers niet echt welkom. Zo zie je dat er bij een persoonlijke lening én een doorlopend krediet een minimum geldt van €2.500. Nu is dat minimale aanvraag bedrag niet het ergste natuurlijk, maar wel dat er bij de twee bovenstaande kredieten altijd een toetsing op je kredietwaardigheid wordt gedaan bij het BKR. Daar zitten we nu net niet op te wachten, want ik ben juist op zoek naar een kredietje waar deze toetsing niet plaatsvindt.

1500 euro lenen zonder bkr toetsing

rente op minileningNou goed, genoeg geleuterd. Hoe kun je die €1500 aanvragen en wat zijn de totale kosten. Dat is de vraag die me bezig houdt en waar ik dus ga proberen een antwoord op te vinden. Nu is niets zo lastig om vooral bij een kleine lening, of minilening uit te vogelen wat de totale kosten zijn. Dus niet alleen maar de rente na afloop, maar ook een eventuele garantstelling die je moet kopen, of in sommige gevallen moet organiseren via een familielid of kennis. Kijk, de rente die je moet betalen staat heel overzichtelijk op de website van de desbetreffende leenboer vermeld. Het ligt bijna altijd net onder het maximum van 14% en ook in dit geval is dit zo met een rente van 13,99%. Waarom ze dan 0,01% onder het wettelijk maximum gaan zitten is me een raadsel, maar dat zal wel een idee van een paarse broek zijn om het nog iets goedkoper te laten lijken.

Hoe zit het met de kosten

Wat betreft het totale kostenplaatje voor een minilening heb ik al vele malen uitgebreid geschreven. Maar dat geeft niet, want niets is zo prettig als de consument (jij dus) snapt wat het in totaal gaat kosten. Leuk en aardig om een minilening aan te bieden van €1500, maar kijk ook eens naar het totaalplaatje. Na dit gelezen te hebben kun je zelf de afweging maken om het wel, of niet aan te vragen. Het gaat best om een hoop geld.

Het voorbeeld wat alle andere voorbeelden overbodig maakt

Ok, je gaat dus voor een minilening zonder BKR voor het hoogste bedrag van €1500. Je hoeft dit trouwens niet aan te vragen, want je kunt ook een lager bedrag kiezen, bijvoorbeeld €500.

Bedrag: €1500
Looptijd: 62 dagen
Rente: 13,99%
Te betalen rente: €25,11
Garantstelling van familielid, kennis, enz.: Geen kosten
Garantstelling via bedrijf: €574,10

Hieronder zie je in de afbeelding de kosten die worden gerekend voor een externe garantsteller voor alle bedragen die verstrekt worden als minilening.
kosten garantstelling minilening

Snel en voordelig

Moet je voor de gein eens op Google gaan zoeken naar een minilening. Voordelig en snel wordt er vaak geroepen. Ten dele waar, want snel is het zeker. Na goedkeuring van je aanvraag heb je binnen 24 uur geld op je rekening staan. Tuut tuut, dat is zeker snel. Echter de andere kreet die gebruikt wordt ´voordelig´, zou eigenlijk niet moeten kunnen. Kijk naar bovenstaande afbeelding en je ziet dat het helemaal niet goedkoop is. Maar ja, het bedrijf moet ook wat verdienen en je kunt het natuurlijk ook niet aanvragen. Daarom, gebruik deze oplossing alleen maar als jee niet anders kunt en écht snel wat geld nodig hebt. Maar gebruik het alsjeblieft niet voor onzin dingen, of om te gaan shoppen of zo. Ook een mobiele telefoon aanschaffen met dit geld is een echte afrader. Maarrr, je weet in ieder geval waar je aan begint.

Rente op de minilening

Voor de overzichtelijkheid ook nog een afbeelding met de rente die wordt gerekend voor de verschillende bedragen en looptijden. De rente staat vast op 13,99%, maar je kunt dan precies zien bij het door jou gewenste bedrag hoeveel rente je moet betalen in geld. Het percentage is hoog, toch is het in geld uitgedrukt niet hele hoge bedragen. Bijvoorbeeld een minilening van €400 met een looptijd van 30 dagen kost je aan rente €4,32. Dat is best nog te overzien.
rentekosten op minilening

Hoe kan ik aanvragen?

Kijk, ook dat ik voor je geregeld. Heb je al voors en tegens goed tegen elkaar afgewogen en ben je op de hoogte van alle kosten. Dan kun je beslissen om een minilening aan te gaan vragen. Hieronder heb ik in een tabel aangegeven welke aanbieders er op dit moment actief zijn in Nederland. Dit wisselt nog wel eens, dus de tabel zal ook van tijd tot tijd kunnen veranderen. In ieder geval zijn er 2 aanbieders die niet meer meedoen. Ten eerste is dat Cashper die om onduidelijke reden geen minilening meer aanbieden in Nederland en ten tweede is dat Loandome. Dat Loandome was van het begin af aan al een duister bedrijf, dat vond het AFM schijnbaar ook en heeft de aanbieder gevestigd op de Kaaiman eilanden de nek omgedraaid met een torenhoge dwangsom.

Minilening aanbiedersMinilening aanvragenMinimaal bedragMaximaal bedrag
Ferratum€100€1500
Saldodipje€50€1000
CashperGestopt
LoandomeGestopt

Een minilening is geld lenen zonder gedoe

Je kunt over een minilening veel zeggen, maar het is wel geld lenen zonder gedoe. De online aanvraag rond je af in minder dan 5 minuten. Je verstuurt online je legitimatie en nog wat andere gegevens en je kunt gaan wachten op goedkeuring. Ook op zaterdag kun je er terecht. Alleen op zaterdag kan er niet binnen 24 uur betaalt worden, omdat de banken in het weekend geen betalingen verwerken. Maar dan heb je het dus op maandag binnen.

Testbetaling

testbetalingNadat ja aanvraag is goedgekeurd moet je een testbetaling van 1 cent doen. Heel makkelijk, via iDeal maak je deze cent realtime over. Het bedrijf doet dit omdat het zeker wil zijn dat je je juiste bankrekening hebt opgegeven. Zou dit namelijk verkeerd zijn, dan komt het geld bij een ander terecht, terwijl jij verantwoordelijk bent voor de aflossing. Met deze testbetaling wordt deze kans op vergissen uitgesloten.

Voorwaarden voor goedkeuring

Je moet net als bij aanvraag van andere kredieten wel voldoen aan de minimale voorwaarden die gesteld worden. Het zijn geen moeilijke eisen en bijna iedereen komt dan ook in aanmerking voor dit krediet. Een BKR toetsing wordt niet uitgevoerd, dus daar hoef je niet over in te zitten. De eisen op een rij zijn:
Je bent tussen de 21 en 69 jaar
Je hebt een maandelijks inkomen
Je inkomen is géén uitkering
Helaas geen ZZP
Je staat ingeschreven in Nederland
Je beschikt over een Nederlandse identiteitskaart
Zoals je ziet zijn de eisen niet heel erg streng. Verder moet je over een e-mail adres en een mobiele telefoon met een Nederlands nummer beschikken.
Nu aanvragen!

Dit vind je misschien ook leuk...